MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastomuutos

Mitkä ovat presidentin ja hallituksen kansainväliset ilmastotoimet?

Ilmeisesti ilmaston tila ei ole niin huolestuttava jos vertaa edellisen hallituksen ja presidentin toimintaa kansainvälisellä tasolla? Vai olivatko edellinen hallitus ja presidentti liian laiskoja kansainvälisen vaikuttamisen osalta, mikäli tilanne on ilmaston suhteen vakava ja kriittinen?

Sitran ilmastomuutoksen muutoslista on moraalinen mahdottomuus

Kauppalehti uutisoi Sitran laatimasta muutoslistasta, joka lupaa karumpaa arkea tavallisille ihmisille. Se asetelma ei tule mitenkään toimimaan, jossa keskituloiset, tai köyhät tekevät ilmastotalkoot paremmin toimeentulevien ja varakkaiden puolesta. Suomalaista ilmastomuutosajattelua leimaa sisäänpäin lämmennyt maan rajojen sisällä tapahtuva nurkkakuntainen näpertely ja syyllistäminen.

ILMASTOMUUTOKSEEN ON REAGOITAVA AJOISSA

Vaalikampanjani aikana olen keskustellut lukuisten äänestäjien kanssa tulevaisuudesta, siitä miten hiilinieluja saisi pienemmiksi. En ole ilmastoasioissa fanaatikko vaan realisti joka perustan näkemykseni puhtaati faktoihin. Ilmastoasioista on myös hyvä käydä avointa ja rakentavaa keskustelua. Haluan kuunnella ja kuulla kansalaisten mielipiteitä, haluan lukea asiantuntijalausuntoja tutkimustuloksista. Luotan asiantuntijalausuntohoihin jotka perustuvat teknologiakeskusten ja korkeakoulujen tutkimustuloksiin, tutkittuun tietoon.

Ilmastonmuutoshysteria

Ilmastonmuutoksesta keskusteleminen on muuttunut hysteriaksi. Yksi promille maapallon väestöstä ei voi pelastaa maapalloa ilmaston lämpenemiseltä.

Imastomuutoshysteria

Ilmastonmuutoksesta keskusteleminen on muuttunut hysteriaksi. Yksi promille maapallon väestöstä ei voi pelastaa maapalloa ilmaston lämpenemiseltä.

Auto on paha

Nyt ilmastohysterian ollessa huipussaan autojen verotus saa (lähes) kaikki poliitikot innostumaan uusista koukuista autoilijoiden pään menoksi. Markkinamekanismilla ei tunnu olevan mitään roolia; rikkiviisaat poliitikot haluavat sanella, mitä vekotinta kukin saa käyttää ja mitä mikin vehje saa maksaa. Joskus vuosia sitten puhuttiin vielä verotuksen neutraalisuudesta ja optimaalisuudesta (hyvinvoinnin suhteen), mutta nyt on siirrytty täydelliseen mielivaltaan hintojen asetannan ja verotuksen suhteen.

Some vs. maakuntalehdistö - miten omassa vaalipiirissäsi ero näkyy?


Vaalit käy luvatuilla ylikierroksilla. Ilmastovaaleiksi ristityt vaalit ovat pitäneet lupauksensa ja toinen toistaan villimpää ajatusta sinkoilee somen syövereissä, mitä kieltää ilmastomuutoksen nimissä. Keskustelun seuraaminen on polarisaation mallikappale.

Venäjä on ydinasemaa! -lihaa Arktiksessa

YLE:n vaalikeskustelu illalla osoitti, että se on valtamedian äänitorvi. Seitsemän tähden liike on eristetty medioista ja Paavo Väyryseltä viety oikeus edustaa demokraattisesti toimivaa liikettä.

Surullista on  Suomen etujen kannalta se, että meistä suomalaisista on tehty EU;n etuvartio Venäjää vastaan. Kansalaisille uskotellaan, että kaikki paha tulee Venäjältä, Venäjä jopa hajoittaa koko Euroopan unioinin.

Euroopan unionille käy samoin kuin Britannialle, joka hajoittaa itse itsensä. 

Toisinajattelijat

 

Selaillessa vanhoja uutisia silmiin pistää seuraava 15. päivältä helmikuuta 1966. ”Toisinajattelija Andrei Donatovit Sinjavski tuomittiin eilen Juli Danielin kanssa työleirille Siperiaan neuvostovastaisesta toiminnasta”. Arvatkaa, protestoiko Suomessa tuolloin kukaan tapahtunutta. Arvatkaa, protestoiko aikanaan kukaan marxismi-leninismin uskonnon edustaja koskaan toisinajattelijoiden leiri- tai mielisairaalatuomioita? Yhtäkään niistä? Nyt voikin sitten kiillottaa kilpeään ihmisoikeusaktivistina.

Aurinkovarjolinnut estämämään ilmastomuutosta

Linnuistahan joskus sanotaan, että niitä oli niin paljon, että ne pimensivät taivaan. Sanonnassa on tietysti liioitteluakin, mutta auringon säteilyä ei tarvitse kokonaan estää, vain vähentää ja heijastaa osa samalla takaisin avaruuteen. 

Tarpeeksi suuri keinotekoisten lintujen parvi pystyy estämään jäätiköiden sulamista alapuolellaan. Jos lintujen suunnittelussa alun perin lähdetään liikkeelle varjostamisesta, niin päästäneen tehokkaisiin konsepteihin pienellä vaivalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä