MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Viimeinenniitti

#viimeinenniitti demarien vaaliavaus ja herravihan oppitunti

SAK järjesti liittopäättäjilleen ison tuuletustilaisuuden perjantaina 4.10.2018 Paasitornissa nimellä #viimeinenniitti. Tarkoitus lienee ollut, että tilaisuus oli vastatoimi hallituksen valmistelemalle irtisanomissuojaa heikentävälle lainsäädännölle. Mutta toisin kävi.

Pärstäkerroinlaki joutaa silppuriin

 

Hallituksen kaavailema irtisanomissuojan heikentäminen alle 20 työntekijän yrityksissä heikentäisi suomalaisen työelämän todellisuutta merkittävällä tavalla. Käytännössä ”uudistus” koskisi peräti 97%:aa yrityksistä. Satojen tuhansien suomalaisten irtisanomissuoja romuttuisi kertaheitolla.

Maassamme irtisanominen ei ole tälläkään hetkellä erityisen vaikeaa. On myös hyvä huomata, että koeajan pituus on Suomessa jo puoli vuotta. Tuona aikana näkee hyvin työntekijän soveltuvuuden työtehtäviinsä.

"Lex pärstäkerroin"

Arvostelu ”lex pärstäkertoimen” ympärillä alkaa lisääntyä, eikä sitä ymmärrä julkkisyrittäjäkään. En minäkään ostaisi mitään yritykseltä, joka haluaa heikentää minun irtisanomissuojaani. Lindholmilla onkin rautainen some ja mediaosaaminen. Hän haistaakin jo mihin tämä vaaka lopulta kallistuu ja tekee sillävälin sievoisen tilin, kun puolustajat ryvettävät itseänsä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä