*

MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Uber

Siilasmaan vastustama byrokratia taitaakin olla järkevää

Risto Siilasmaa on useissa yhteyksissä todennut, että byrokraattinen Suomi on disruptiiviselle eli kokonaisen toimialan mahdollisesti mullistavalle startupille vaikea paikka toimia, kuva. Uber on ollut yhtenä esimerkkinä.

Osmo Soininvaara ja taksialan ideologia

Vihreiden Osmo Soininvaara ottaa 12.12.2017 blogissaan (Osmosoininvaara.fi) kantaa Uberin tuloon markkinoille ja sen toimintaan haja-asetusseuduilla. 

Uber ja vapaampi taksisääntely vähentää humalassa ajamista

Economist on uutisoinut tutkimuksesta, jonka mukaan new yorkin osavaltion alueilla, joilla kyydinvälityspalvelu Uber on sallittu ja yleistynyt, alkoholin aiheuttamat liikenneonnettomuudet ovat selvästi vähentyneet. Vastaavaa kehitystä ei ole tapahtunut alueilla, joilla Uber on kielletty.

Skynet ei ole uhka - AI vie keskiluokan

#keskiluokka #uber #artificialintelligence #skynet #työmarkkinakierros

 

Historia ei toista itseään, mutta sieltä tutut mallit toistavat. Vielä 1500 -luvulla vieras kulkutauti oli jotain sellaista, jota koitettiin parantaa pappien toimesta. Papit olivat aikansa vanhimpia ja viisaimpia, mutta tuloksista päätellen heidän arvauksensa tarvittavista toimintatavoista epidemioiden hillitsemiseen eivät osuneet.

Liikennekaaren ongelmat ja väärät tulkinnat

 

Liikennekaari astuu voimaan 1.7.2018. Liikennekaaren tarkoituksena on vähentää turhaa sääntelyä Suomi Oy:stä. Liikennekaari on laaja ja monivaiheinen ja siksi se onkin jaettu kolmeen eri vaiheeseen. Tämä teksti käsittelee siitä ensimmäistä.

Ainoa ikinä käyttämäni pimeä taksi kuului Taksiliittoon

Taksiliitto on viime päivinä ollut tapetilla toiminnasta, jossa se keräsi alihankkijan avulla Uber-kuskeista noin 100 kuskin rekisterin. Tällä juridisestikin kyseenalaisella toiminnalla liitto taistelee pimeää taksitarjontaa vastaan. Olen itsekin ottanut kerran elämässäni pimeän taksin. Se kuului Taksiliittoon.

Uber ja vakuutukset

Olen monta kertaa kuullut vastaukseksi Uber kuljettajan tai sitä käyttävän asiakkaan suusta, kun kysymys on ollut: - "Mitä tapahtuu kolaritilanteissa"? - "Uberilla on vakuutus, joka korvaa automaattisesti tapaturmat miljooniin ja miljooniin asti. Uberilla on toimintavakuutus, Uberilla on ties mitä vakuutuksia". Siis mikä vakuutus Uberilla nyt on?

Jälleen kerran joudumme pettymään omaan näppäryyteemme. "Muista aina ensin lukea sen palvelun ehdot mitä aiot käyttää ja käytä sen jälkeen palvelua";näin oma isäni aikanaan totesi.

Uber, liikennekaari ja sääntely

UBER

1. yhtiöllä useita eri palvelumuototoja, joista vain ns. "kyydin jakamiseen" perustuva Uber POP on saanut markkinaosuutta. POP toimii tällä hetkellä Helsingissä, vaikka se on selkeästi laiton. Monessa maassa toiminta on pysäytetty tai yritetty pysäyttää. 

Uber ei kunnioita sellaisia lakeja tai määräyksiä, jotka eivät yhtiön mielestä ole heidän kannaltaan hyviä. Viranomaisilta vaaditaankin aktiivisia toimia, pelkkä laittomaksi toteaminen ei Uberia kiinnosta. Suomessa aktiivisuus on ollut laimeaa.

Taksisääntely ja liikennekaari

Taksiala vapautetaan Suomessa vuonna 2018. Olemme saaneet lukea lehdistä KKV:n, LVM:n, Taksiliiton ennusteita ja arvailuja tulevaisuudesta mm. hintapolitiikasta; nouseeko se vai ei? Faktaa on tarjolla muualta:

Taksisuharit kusevat asiakkaiden kintuille kommenteillaan

Mikähän on tehokkain tapa menettää asiakkaan kunnioitus liiketoimintaa harjoittaessa? Tapoja on varmaan monia, mutta nykyisten taksikuskien asenne taitaa olla yksi tehokkaimmista. Taksikuskien keskusteluissa tulee toistuvasti esiin sama asenne: meidän palvelu on loistavaa, sitä ei ole tarvetta kehittää. Asiakas on väärässä ja asiakkaan vapaus käyttää kilpailevia palveluita pitää kieltää lainsäädännöllä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä