*

MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työtaistelu

Lakko – yksipuolista tahtoa vai huomioivaa solidaarisuutta?

Onko työntekijöillä oikeutta aiheuttaa ongelmia työnantajalleen ja tämän asiakkaille, vaikka kysymyksessä olisi työntekijöiden mahdollinen työn menetys tai saavutettujen etujen heikennys? Entä itse lakkoilun syy, mahdollisesti omistajan ja työntarjoajan suorastaan väärät päätökset järjestellä työ- ja yhtiön toimeentuloedellytyksiä. Kuka osaa arvioida lopulta oikein huomista?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9775068 -

.

... Veturimiesten lakolle perusteluja - veturimiesten näkökulmasta.

Lakkoase vanhentunut, vahingollinen jopa vaarallinen

Vanhentunut muka-demokratian yhteiskunnallinen tautipesäke, lakkoase tulee poistaa tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vastaisena instituutiona koska lakkoase mahdollistaa voimapolitiikan välineenä  yhteiskuntaa eniten vahingoittamaan pystyvien ammattialojen ylivallan ja heikommin vaikutusvaltaisten sorron.

Suomalainen yritysjohtaminen ja työrauha + Case SSAB

Työntekijöiden myötämääräämisellä yhtiön johdossa on Saksassa ja Ruotsissa pitkät perinteet. Norjassakin yli 30 henkilön yrityksissä työntekijät osallistuvat johtamiseen lakisääteisesti ja pienemmissä vapaaehtoisesti.

Yle uutisoi eilen seuraavaa:

Voiko sähköposti mennä lakkoon?

Postilaiset on menossa jouluksi lakkoon. Saako mummo joulukorttinsa jouluksi, vai tulevatko ne perille vasta joulun jälkeen?

Ehkä sukulaisten pitäisi valmistautua tilanteeseen hyvissä ajoin ja hommata mummolle läppäri tai tabletti ja näyttää miten sitä käytetään, jotta kortit voisi toimittaa sähköpostitse.

Laki ehkä estää rikkurityövoiman käytön joulupostin käsittelyssä, mutta estääkö laki joulupostin lähettämisen sähköpostin kautta? Onko sähköpostipalvelulla kenties jotain henkilökuntaa joka voisi mennä myötätuntolakkoon postilaisten puolesta?

Vastakkainasettelun aika Vol.1 - Suomen taloustilanne ja kiukuttelevat osapuolet

Viime aikoina kaksi asiaa on vellonut mediassa, Suomen taloudellinen tilanne ja Sipilän hallituksen toimet ja päätökset sekä pakolaiskriisi, joka koskettaa koko Eurooppaa. Tunteita herättäviä asioita, joihin kansalaiset tietysti ottavat kantaa, joskus maltillisemmin, toisaalta joskus taas huomattavasti tunnepohjaisemmin. Jokainen meistä varmasti haluais, että asiat ratkeavat, mutta pelkään, että nykysukupolvi ei malta odottaa tuloksia, vaan päätökset ja ratkaisut tulee saada heti. No ei tämä homma vaan niin toimi.

Lakkojen murtaminen vaarantaa kaikkien työntekijöiden edut

Tiistaina 23.9. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjesti pääkaupunkiseudun merkittävimmän työtaistelun vuosiin. Lakko vastusti Helsingin kaupungin kiinteistöpalveluyhtiön Palmian yhtiöittämistä. Konsulttiyhtiö NAG Strategy & Transactionin selvityksen perusteella se laskisi Palmian siivoojien, vartijoiden, ruokapalvelutyöntekijöiden ja huoltomiesten peruspalkkoja 4-8% ja lisiä jopa 16%.

Entäpä, jos anarkistien toimintaa myötäiltäisiin?

Toisten vaikuttaa olevan perinpohjaisen haastavaa ymmärtää sitä vanhaa elämän lainalaisuutta, että mikäli ryhtyy tahallisesti provosoimaan, saa valmistautua kantamaan seuraukset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä