MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote uudistus

Suomi hallituksen sote-seikkailun jälkeen

Useat mediat ovat ennakoineet, että hallituksen sote ja maakuntauudistus kaatuu lopullisesti tänään. Hallituspuolueet yrittivät viedä perustuslaillisista ongelmista ja asiantuntijoiden kritiikistä välittämättä sotea & makua maaliin niin pitkään, kun aika yksinkertaisesti vaalien lähestymisen myötä loppui. Nyt alkaa ymmärrettävästi vaalienalustunnelmassa syyllisten etsiminen ja sen pohtiminen, että mitä monen vuoden valmistelu maksoi vaikka ehkä osaa sen tuloksia voi käyttää vaalien jälkeen, kun tästä alhosta yritetään nousta ylös ja pohtia seuraavia askelmerkkejä.

Suomen sote ja Trumpin muuri

Mitä yhteistä on Trumpin muurihankkeella ja Suomen hallituksen SOTE- hankkeella?

No, ei mitään muuta kuin se että sekä Trump, että Suomen hallitus ajavat kiivaasti hankkeita joilla ei ole kansan eikä parlamentin kannatusta, jotka eivät täytä niille asetettuja tavoitteita ja jotka tulevat kansalaisille kalliiksi, antamatta rahoille mitään vastinetta.

Kysymys kuuluu, miksi näitä hankkeita silti aina vain yritetään viedä väkisin eteenpäin.

"Vahva järjestäjä" - soten uusin slogan

 

Tuore THL:n selvitys osoittaa, että kansalaiset ovat hyvin tyytyväisiä nykyisiin sote palveluihin, jopa 80 % kansalaisista pitää terveydenhuollon palvelujen saavutettavuutta ja laatua hyvänä, vaikka meille on viime vuodet jauhettu kuntien tehottomuudesta ja ongelmista, jotka edellyttävät pohjolan tehokkaimman järjestelmän täysremonttia.

"Vahva järjestäjä" - soten uusin slogan

 

Tuore THL:n selvitys osoittaa, että kansalaiset ovat hyvin tyytyväisiä nykyisiin sote palveluihin, jopa 80 % kansalaisista pitää terveydenhuollon palvelujen saavutettavuutta ja laatua hyvänä, vaikka meille on viime vuodet jauhettu kuntien tehottomuudesta ja ongelmista, jotka edellyttävät pohjolan tehokkaimman järjestelmän täysremonttia.

Esperi Care on vain jäävuorenhuippu jota hallituksen sote malli vain pahentaa

Esperi Caren toiminta on vain jäävuorenhuippu.

 

Jo viime hallituskauden aikana sukulaiseni ja tuttuni jotka ovat työskennelleet sosiaali ja terveyspalveluissa ovat kertoneet riittämättömästä henkilöstömitoituksesta, mistä viime hallitus yritti laittaa lakiin henkilöstöminimin, mutta kokoomuksen vastustuksen takia asia ei edennyt.

 

Kummalla saat parempaa hoitoa? Palvelusetelillä vai Suomen Pankin setelillä?

Kummalla setelillä pääset esim. nopeammin hoitoon?

Mitä olen ymmärtänyt SOTEsta, mitä nämä 4 kirjainta tarkoittanevatkaan:

Käyttöön otetaan rahallasi maksetut palvelusetelit ja rahasi saajiksi yksityiset terveydenhoitoyritykset.

A) Palveluseteli:

Hakeudut hoitoon julkiselle. Sinulle myönnetään, tai ei myönnetä, verorahoillasi maksettu palveluseteli, joka on tietyn arvoinen. = Hoitobudjettisi. Se ei siis esim. ole rajaton tai edes välttämättä yksityisellä hoitosi kustannusta vastaava.

Sote ja perustuslaki

Seurasin perustuslakivaliokunnan sote-paketista antaman lausunnon julkaisemista Brysselistä käsin. Yksittäisen valiokunnan hallituksen esityksestä antama lausunto on tuskin koskaan saanut niin paljon julkisuutta, kuin mitä 29.6.2017 tapahtui. Silti Brysselin lounaskeskusteluissa ulkomaisten terveydenhuollon asiantuntijoiden pääaiheena oli Brexitin vaikutus Englannin terveydenhuoltoon. Brittiasiantuntija totesi tältä osin, että ideologian laineet murtuvat todellisuuden muureihin. Samaa varmaan voisi sanoa Suomen hallituksen sote-esityksen kohtalosta.

Vihervasemmistolla ei ole lainkaan uskottavaa vaihtoehtoa sote -uudistukseksi

Eduskunta on juuri aloittanut  nk. valinnanvapauslain lähetekeskustelun.

Ministeri Rehulan esittelypuheenvuoron jälkeen  oppositio -etenkin vihervasemmisto -  on aloittanut massiivisen hyökkäyksen hallituksen koko sote-uudistusta vastaan.

Kela -korvauksen poisto johtaa terveyspalvelut sekasortoon

Yksityisen hoidon Kela-korvaukset loppuvat sote-uudistuksen uutisoi Helsingin Sanomat.

Kela-korvauksiin käytetyt varat ohjataan uuteen järjestelmään, jotta pystytään vahvistamaan julkisia perustason palveluja, sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti sanoo lehdessä.

* * * * *

SOTE-UUDITUKSEN JA RAHOITUKSEN HALLITUS RATKAISI OIKEIN

SOTE-UUDITUKSEN  JA RAHOITUKSEN HALLITUS RATKAISI OIKEIN

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä