*

MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairausajan palkka

Sairastamisen kustannukset vai säästöjä palkkamenoissa?

Hallitus on päättänyt saada Suomen talouden nousuun 5%:n tuottavuusloikalla. Todellisuudessa aika monelta taitaa unohtuneen, että noita 5%:a tuottavuusloikkia on kolme eli tätä hallitusta voisi hyvin kutsua kolmiloikkahallitukseksi, ellei nyt jo ensimmäiseen loikkaan tule yliastuttua.

Kassat korvaamaan sairauspäivien ansiomenetyksiä

Helsingin Sanomissa on käyty keskustelua sairauspäiväkarenssista. Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Anna-Maija Lehto (HS Vieraskynä 9. 10.) vetosi tutkimustuloksiin, joiden mukaan karenssi murentaa luottamuksen työpaikoilla.

Tutkimustuloksia voi käyttää lähes rajattomasti perustellakseen omaa kantaansa. Lehdon kirjoitus oli erinomaisen ristiriitainen erityisesti siinä, että karenssi loisi valtavaa epätasa-arvoa palkansaajaryhmien välille.

Keisarin uudet vaatteet

Uusi pääministerimme, Juha Sipilä, on selvästikin päättänyt laittaa ison luudan lakaisemaan Suomen maassa. Insinööriyrittäjällä on ollut virkistävän uusi ote hallitusneuvotteluissa iterointeineen ja vatulointeineen. Sen sijaan nyt, hänestä on tullut esiin diktaattori, joka kuvitettelee laittavansa koko demokraattisen sopimusyhteiskunnan uusiksi historian romukoppaan ja repii tukkaansa, kun yhteiskuntasopimusta ei synnykkään muutamassa viikossa. Mikään kompromissi ei käy ja nyt hän on valjastanut Kekkosmaiseen tyyliin televisionkin propagandansa levittämiseen.

Sairastuminen loppuu hallituksen päätöksellä?

Sairastuminen loppuu hallituksen päätöksellä?

Helsingin Sanomat oikein pääkirjoituksessaan (Aseita hallitukselle - 13.9.2015) moitiskelee sitä, että ammattiliitot palkkatulolaskelmissaan ottavat huomioon keskimääräiset sairausajat. Helsingin Sanomat katsoo, että näin työntekijät pitävät sairausaikaa jonain saavutettuna etuna.

Mutta eihän näin ole. Se nyt vaan on biologinen ja lääketieteellinen tosia-asia, että ihmiset silloin tällöin sairastuvat. Sairaudet eivät lopu hallituksen päätöksellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä