MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta STTK

Joukko alkaa kerääntyä, olisiko aika perääntyä?

Saamme lähes päivittäin lisää tietoa, miten eri liitot aikovat painostaa oikeistohallitusta perääntymään työelämää heikentävien lakiesitysten eteenpäin viemisessä.

Raha ei takaa kotouttamista

STTK:n Antti Palola kirjoittaa valtioneuvoston kanslian talouspolitiikka-blogissa maahanmuuttajien työllistymisestä.

Palola on otsikoinut bloginsa komiasti "Maahanmuuttajien työllistyminen sataa yhteiseen laariin", mutta jos otsikko ei ole sarkasmia, vaan Palola todellakin uskoo näin, ei hänen kirjoituksensa kuitenkaan sisällä otsikkoa tukevia faktoja ainakaan Suomen suhteen.

Palolan mukaan "vanhan mantereen työvoima vanhenee ja sen vuoksi tarvitsemme maahanmuuttajien työpanosta".

Minne menet Tehy?

Kevättalvella mieleni oli raskas. Olin päätymässä eroamaan ammattijärjestöstä, jota olin aikaisemmin pitänyt tärkeänä, vastuullisena ja ammatillisesti yhdistävänä yhteisönä. Loimaan kassan kautta työttömyysturva kaiketi järjestyisi, mutta ammatillinen edunvalvonta, profession kehittäminen ja yhteistyö jäisivät toteutumatta. Eropäätökseni alkoi olla valmis, mutta väliin riensi Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto. Merasto rauhoitteli, että malta vielä hetki, katsotaan yhdessä ihan vähän eteenpäin. Jätin päätökseni hyllylle ensi syksyyn saakka.

STTK:n kumma kupla

Talouselämä-lehti uutisoi STTK:n ekonomin käsityksistä yritystuista, jossa pääpointtina oli, että yhteisöveron tuotto on vain n. 4 miljardia vuodessa, kun taas tukia maksetaan puoli miljardia enemmän. Tämä sähköisti Pikku-Mustan yliopiston lounasruokalan.

AY-liikkeen lista työelämän uudistamiseksi

Palkansaajakeskusjärjestöillä oli kuin olikin  elokuisiin yhteiskuntasopimusneuvotteluihin yhteiset tavoitteet, mutta keskusjärjestöt eivät missään vaiheessa päässeet esittelemään tavoitteitaan työnantajajärjestö EK:lle tai Suomen hallitukselle.

Työelämän laadullisista uudistuksista tehty laaja lista löytyy työpaperina esimerkiksi täältä pilvestä.

 

TTIP: AY - kenen riveissä seisot?

Taloussanomat julkaisi palkansaajajärjestöjen julkilausuman TTIP-"vapaakauppasopimuksesta".  Ikävä kyllä lausuma oli kaikilta osin aivan päin honkia. On käsittämätöntä, että AY-liike päästää tällaisia sammakoita suustaan.

 

Käydään väitteet läpi kuitenkin kutakuinkin kohta kohdalta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä