MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsi-Suomi

Ruotsi-Suomi olisi maailmanvalio valtioliitto

Marraskuun 6. on meillä Suomessa Ruotsalaisuuden päivä, yleinen liputuspäivä vuodesta 1979. Valtakunnallisesti Ruotsalaisuuden päivää vietetään Yle Fem -televisiossa tänä vuonna Turusta lähetettävällä pääjuhlalla.

Suomen hyvinvointijärjestelmien synty

Menin aikaisemmassa kirjoituksessani suomimaan vasemmistopuolueita. Kuitenkin niillä lieneekin ollut suurikin vaikutus erilaisissa Suomen hyvinvointijärjestelmien synnyssä (kansaneläke, sosiaaliturva). Vai onko tämä vain myytti tai olettamus, että vasemmistopuolueet ovat olleet merkittävässä roolissa näiden järjestelmien luomisessa? Kuka tietää asiasta paremmin, se kertokoon.

Case Suomen eriyttämiselle globalismista

Eriyttäminen ja lintukoto ovat vähintäänkin kummallisia sanoja tämänpäivän “globaalissa” maailmassa. Kummallisilta ne varmastikin kuulostavat erityisesti liberaalin korvissa, joka ei tunnu panevan mitään rajoja yhtään millekään.

Paavo Väyrynen etelän median ja kansan syleilyssä

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen saapui (3.1) Tampereen Koskikeskukseen näyttävästi: Ensin olivat Paavojulisteet sekä hyväntuulinen nuorimies kampanjatuotteiden kanssa. Senjälkeen saapui Väyrynen itse - täsmälleen aikataulussa. Hän hallitsee hämmästyttävän hyvin ajankäyttöään. Kampanjassa on mukana monia luottoihmisiä. Rouva Vuokko Väyrynen on luonnollisesti presidenttiehdokkaan parhain tuki.

 

Pohjolan liittovaltio olisi Suomelle ihanneratkaisu

Suomen on syytä lähestyä kaikilla tasoilla pohjoismaita Ruotsia, Norjaa, Tanskaa ja Islantia. Ne ovat monessa suhteessa kaikkein eniten Suomen kaltaisia maita. Olihan Suomi lähes vuosituhannen ajan Ruotsin maakuntana. Siitä on jäänyt uskomattoman paljon siunausta suomalaiseen elämänmenoon, vaikka kaikki eivät halua sitä myöntää.

   Pohjoismaat ovat maailman valioita melkein millä tahansa mittarilla vertailtaessa. Ne ovat pyrkineet ns. hyvinvointivaltioiksi kehittämällä kansalaisyhteiskuntaa sekä terveys- ja sosiaalipalveluja myös yhteiskunnan vähäväkisimmille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä