MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ratkaisukeskeisyys

Tässä ohjeet Sipilälle ja Rinteelle ongelman ratkaisuun

Jokaisen ongelman ratkaisun ydin on siinä, että energia pystytään siirtämään syyttelystä kohti tavoitteita. Riitelevät herrat Sipilä ja Rinne; aloittakaa siitä, että molemmat sanotte ääneen, että haluatte saada työmarkkinoiden neuvotteluhteydet kuntoon. Tavoitteen ääneen sanominen on kaiken alku ja juuri. Jos molemmat eivät kykene sanomaan tätä yhteiseksi tavoitteeksi, kunnollista neuvotteluyhteyttä ei synny.

Maahanmuuttajan motivointi - lesson 1

Väitän, että kieli on kulttuurin avain. Maahanmuuttokeskustelun tärkein hanke on saada mamu sulautumaan yhteiskuntaan. Toisin sanoen mamun tulisi haluta hankkia tämä Suomen kulttuurin avain.

Mikä neuvoksi? Miten motivoida ihminen? Näkisin, että motivoituisin kielen oppimiseen, jos uskoisin sen tuovan jotain konkreettista hyödyllistä elämääni. En kuitenkaan ole sen kannalla, että alkaisimme maksaa yksilöille palkkaa kielen opettelusta. Yksi idea, jonka nyt haluan esitellä, on "kotisuomalainen".

Ristiriidat ratkaistaan kehittävällä keskustelulla pikemmin kuin pakotteilla.

  

Olen ihmettellyt kansainvälisen yhteisön avuttomuutta puuttua kansainvälisiin konflikteihin.

Sodat Gazassa, Syyriassa ym. jatkuvat.  Kaikki vain voivottelevat ja kiistelevät siitä ketkä ovat syyllisiä.

Ukrainan kriisiin yritetään puuttua asettamalla Venäjälle ns. pakotteita. Ovatko ne muuta kuin hyttysen ininää valtaa pitävien korvissa?

Ruohonjuuritasolla ammattitaitoiset ihmiset onnistuvat sovittelemaan monenlaisia ristiriitoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä