MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkolaki

Leikkaukset kohdistuvat heikompiin ryhmiin?

Mielenilmaus tänään  on paikallaan ja perusteltu. Ihmisyyden perusarvoista katsottuna aktiivimalli on selvä pakko- ja leikkauslaki, joka kohdistuu tiettyyn kansanryhmään, jonka on vaikea puolustaa itseään: Jos työtön ei pysty täyttämään aktiivisuuden edellytystä, työttömyysturvasta 32,40 e/pv,  vähennetään 4,65 % seuraavan 65 maksupäivän ajan. Leikkaus kohdistuu omalla tavallaan nytkin tiettyä heikompaa kansalaisryhmää kohtaan kuten oli diabeteslääkkeiden kohdalla nimenomaan sairaisiin henkilöihin kohdistuvana. Leikkaus on rangaistus?

Sipilän hallituksen lupaukset!

Kun Hallitus asetti Kikysopimukselle ehdot johon suurinosa SAK liitoista suostui,

-se lupasi ettei leikkauksia enää tehdä. Sopimushan syntyi juuri siksi ettei enää pakkolailla leikata pienituloisimmilta enää.

-Taitaa jäädä500 milj.verohelpotus jäädä puheeksi vain ,kun sopimukseen saatiin SAK nimet.

-Orpo varoittaa : "lisäleikkauksista ellei työllisyys parane

Pohjolan Sanomat

- Orpo: -Suomen talouden näkymät heikentyneet

Pohjolan Sanomat

Oikeus vakaumukseen ei pääty maaliskuussa 2017

Joillekin tulee yllätyksenä se, ettei oikeus vakaumukseen pääty maaliskuussa 2017. Sanan- ja uskonnonvapaudella ei ole viimeistä käyttöpäivää. Lapsen oikeudella tuntea omat biologiset juurensa ja tulla äitinsä ja isänsä rakastamaksi ei sekään tunne parasta ennen päivämäärää. Naisen ja miehen välinen avioliittolaki ei ole ihmisoikeuksien tai perustuslain vastainen. Se, joka tällaista esittää, puhuu omiaan.

Matalapalkkaisilla hoitajilla pyyhitään pöytää

Hallituksen suunnittelema kilpailukykypaketti pyyhkii matalapalkkaisilla hoitajilla pöytää. Kilpailukykypaketti eli pakkolait on korvattava yhteiskuntasopimuksella eli käytännössä työmarkkinasopimuksella.

 

Jokainen ymmärtää, että kilpailukykypaketin syntyessä tulevana syksynä ay-liike ulosmittaa duunarin menetykset korkojen kera ja tämä ei voi olla Isänmaa etu.

 

Neuvottelutaitoa ja tahtoa sopimiseen tarvitaan nyt enemmän kuin milloinkaan. Osapuolten pitää olla valmis luopumaan tavoitteistaan tasapuolisesti konsensushengen mukaisesti.

 

TOTEUTUUKO UUSI TAMMIKUUN KIHLAUS JA KENEN EDUKSI?

On kulunut 75 vuotta ”tammikuun kihlauksena” tunnetusta STK:n julistuksesta, jossa se tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä. Osapuolet sopivat, että vastedes pyritään löytämään yhteisymmärrys neuvotteluteitse.

Sivistyneen valtion ja yrityksen tärkein resurssi on ihminen

Kansalla on suuri halu osallistua valtion säästötalkoisiin. Monet olisivat jopa vapaaehtoisestikin valmiita luopumaan osasta palkastaan. Monilla on sellainen käsitys, että tämä säästö heidän palkastaan menisi esimerkiksi valtion velan lyhennyksiin, tai muuhun hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Valitettavasti totuus on se, että mitä heidän palkastaan pakkolailla otetaan, menee käytännössä yksityisten yritysten osinkojen maksuissa pörssiyhtiöiden osakkeiden omistajille.

Suomesta pohjolan hikipaja!

Nonnih. Sipilä ryntäsi Kätilön taakse piiloon, kun huomasi ettei todellisuudessa saakaan tarpeeksi kannatusta.

Nyt, kun on matalapalkkaisten naiset (palomiehiä ja poliiseja unohtamatta) pelastettu, voi itsensä pyhimykseksi korottanut Juha Sipilän kannattajat osoitella sädekehää medialle. “Katsokaa, kuinka on hyvä ja oikeamielinen ministeri!”

No. Mitä tästä seuraa leikkausten suhteen? Ei mitään. Arvatkaa keneltä viedään joka tapauksessa keinolla millä hyvänsä?

Eläkeläisiltä.

Köyhiltä.

Pienituloisilta.

Opiskelijoilta.

Yksinhuoltajilta.

Hallitus ottaa pakkia

Juha Sipilän pakkolakihallitus on ottamassa lusikan kauniiseen käteen ja näyttää joutuvan perääntymään osasta  ideologisia tavoitteitaan. Hyvä esimerkki on taipuminen opposition ja työmarkkinoiden tahtoon sunnuntai- ja vuorolisien leikkausten poistamisesta. Hallituksen alkuperäinen esityshän perustui porvarilliseen näkemykseen siitä, että työntekijälle pitää kaikissa mahdollisissa tilanteissa pyrkiä maksamaan mahdollisiman vähän.

Kokoomusjohto kuunteli sittenkin

Hallitus päätti eilen luopua ajamasta kuntien pakkoliitoslakia. Lakia ajoi suorastaan päkäpäisesti kuntaministeri Henna Virkkunen pääministeri Jyrki Kataisen tuella. Kokoomuksen kentällä, erityisesti niissä kehyskaupungeissa, joita pakolla tapahtuva liittäminen alueensa keskuskaupunkiin koski, koettiin em. parivaljakon toiminta hämmentävänä. Avoimeen konfliktiin ei haluttu mennä, mutta selkeästi kuitenkin kerrottiin, että liittäminen keskuskaupunkiin tapahtuisi vain pakolla, ja että pakko on vastoin kokoomuksen vapausaatetta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä