MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmanloppu

Miten Jeesus tulee takaisin?

Miten kuvittelet Jeesuksen tulevan takaisin? Tai kun kuvittelet, ettei hän tule? Miten kuvittelet, että hän tulisi? Ajatteletko jonkun satuhahmon ratsastavan pilvissä? Raamatun mukaan Hän tulee "sisäisesti meissä". Murtautuen läpi valheellisen psyykkeemme. Jeesus asuu jokaisessa meissä. Totuutena. Sisäisenä lapsena - hylättynä, ristille naulattuna ja alitajuntaan haudattuna. Hänen tulemuksensa on sisäinen prosessi. Tuomio valheelliselle "minällemme" - egolle, jonka olemme rakentaneet pelkojemme suojakuoreksi. Jeesus on todellinen "minäsi", joka murtaa lopulta panssarisi.

Aikamme on päättymässä?

[U]* Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta, huomioon ottamisen menetelmillä. [e]

 

Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta. Ehkä eniten erottava asia on kilpailukyvyn vaaliminen ja toisaalta ostovoiman lisääminen!

Varoitus ihmiskunnalle – huoli heiltä, jotka tietävät

15.000 asiantuntijaa, tiedemiestä tai -naista varoitti yhteisellä kirjelmälle ihmiskuntaa [1, joka ylitti sille evolutiivisesti varatut resurssit ja varannot – syöden muiden kupilta, myös ihmisyhteisöjen osalta. 

Erityisesti lännenmies on surutta kuluttanut maapalloresursseja viimeisten 200 vuoden aikana omien mieltymysten, yhteiskuntakehityksensä ja elämänsä helppouden takaamiseksi – paljolti myös muiden kustannuksella [2 - GRAF.

 

1

Näin uutisoi National Geographic ---

Donught Trump

 

Donald Trump on nyt sitten ameriikan presidentti. Disclaimerinä näin alkajaiseksi haluan sanoa, että en sitä kannattu, eikä myöstäään Hillaryä. Tämä johtuu siitä, että ameriikka on kaukana ja minulla ei ole siellä äänioikeuta ja muutenkaan en muodostanut selkeää mielikuvaa suomen lehdistöstä.

Kun taivaan voimat järkkyvät

2000-luvulle tultaessa oli havaittu, että planeettamme magneettikentän voimakkuus on selvästi heikkenemässä.1 New York Times raportoi tiedesivuillaan 13.7.2004: "Maan magneettikenttä on heikentynyt 10-15% viimeisten 150 vuoden aikana joina sitä on osattu mitata."2 Tämän katsottiin olevan hyvin merkittävää, koska 150 vuotta on planeetan historiassa hyvin lyhyt aika ja 10-15% on vastaavasti varsin suuri osuus Maan kaltaisen kappaleen magneettikentästä.

Magneettikentän merkitys

Mikaelin Jungnerin opportunistinen vihreys ei vakuuta

Mikael Jungnerin "Maailmanloppu on peruttu" kolumni alkaa lupaavasti:

"Koin eilen aivan loistavan näytelmän. Siinä pohdittiin, kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde. Menemättä itse näytelmään tuo myytti ihmisen tuhoamasta planeetasta kannattaa purkaa osiin. Se kun on yhä vähemmän totta." http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216146-maailmanloppu-on-pe...

Vieläkö maailman voi pelastaa?

US-blogistanissa oli äsken esillä kaksi blogia Pentti Linkolan aatemaailmasta (blogi 1 ja blogi 2). Molempien blogien runsaista kommenttiketjuista kävi ilmi, että Linkolan doktriini on monille aivan liian kova pähkinä purtavaksi vaikka itse ongelma kyllä tiedostetaan.

Maailmanlopun pilaaminen: Kuinka tuhota ISIS?

Tämän päivän islamilainen terrori-uutinen tulee Malista, maasta jonka totaalisen romahtamisen islamistien käsiin esti Ranskan erikoisjoukkojen nopea sotilaalllinen interventio.

Perinteisesti on julistettu, että islamilainen terrori kumpuaa köyhyydestä ja länsimaiden sorrosta. ISIS:n olemassaolo ja julmuus myös paikallisia kohtaan on selvä todiste jälkimmäisen syyn paikkaansa pitämättömyydestä. Jesidien kansanmurhaaminen pohjautuu puhtaasti uskonnollisiin syihin, joihin alueen ulkopuolisten on ollut mahdotonta vaikuttaa.

 

Olisipa loppu lähellä näillekin puheille!

Joskus maailma tarjoaa jatkuvuutta ja toistoa. Sellaista joka tekee jokakeskiviikkoiseen kirjoitteluun valinnanvaikeuktta. Mutta joskus syntyy sellainen mieli, että voisi lähestyä asiaa enemmän siltä kannalta että joskus asiat myös loppuvat.

Robottiäly Pascalin vaa'assa

Singulariteetti (tekoälyn eikä fysiikan kohdalla) merkitsee yksinkertaisesti sitä että syntyy ns. vahva tekoäly ("strong AI") joka kykenee suoriutumaan asioista ihmistä kyvykkäämmin ja joka voi kehittää itseään. Tämänlainen kone sitten tuottaisi rekursiivista itseparannusta uudelleensuunnittelemalla itsestään entistä tehokkaampaa. Ja tätä kautta syntyisi sitten efekti jossa "korkoa korolle" -tyylillä koneet kehittyisivät tehokkaammiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä