*

MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lakko

Lakko – yksipuolista tahtoa vai huomioivaa solidaarisuutta?

Onko työntekijöillä oikeutta aiheuttaa ongelmia työnantajalleen ja tämän asiakkaille, vaikka kysymyksessä olisi työntekijöiden mahdollinen työn menetys tai saavutettujen etujen heikennys? Entä itse lakkoilun syy, mahdollisesti omistajan ja työntarjoajan suorastaan väärät päätökset järjestellä työ- ja yhtiön toimeentuloedellytyksiä. Kuka osaa arvioida lopulta oikein huomista?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9775068 -

.

... Veturimiesten lakolle perusteluja - veturimiesten näkökulmasta.

Lakkoase vanhentunut, vahingollinen jopa vaarallinen

Vanhentunut muka-demokratian yhteiskunnallinen tautipesäke, lakkoase tulee poistaa tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vastaisena instituutiona koska lakkoase mahdollistaa voimapolitiikan välineenä  yhteiskuntaa eniten vahingoittamaan pystyvien ammattialojen ylivallan ja heikommin vaikutusvaltaisten sorron.

Sananvapaus ja lakkohimo!

Keskolaisten ammattiosasto ilmoitti valmistautuvansa poliittiseen lakkoon kuultuaan Sipilä-gatesta ja Ylellä tapahtuneista asioista. Ylen toimittajat olivat ryhtyneet maassamme poikkeuksellisen voimakkaisiin ratkaisuihin koettuaan, että Yle ei enää ollut riippumaton media ja että sen journalistiseen sisältöön pääsi poliittinen toimija vaikuttamaan.

Olisiko kunnon lakko ollut kuitenkin parempi?

 

Radikaali äärioikeistolainen hallituksemme on saamassa uusia historiallisia muutoksia lävitse. Työaikaa pidennetään, palkkaa lasketaan. Eläkeikää on jo nostettu ja rajaton maahanmuutto sallittu. Kaikki mahdollinen yksityistetään ja valtion omaisuus lähes lahjoitellaan pois.

Sairaanhoidossakin oli fiksua ottaa talousvastuu valtiolle, sillä valtio voi sitten ohjata yksityistämistä.

Ei Suomessa Osata Lakkoilla!

Ranska on Maailmanmestari!

Lähes joka päivä lakkoja kaikkialla maassa, satoja kuukaudessa...

Netissä on Lakkokalenteri kuukausiksi eteenpäin...

Löytyy myös App - kalenteri, jonka avulla on helppo suunnitella lakkoilunsa ja osallistumisensa...

Tästä voi Suomi ottaa oppia!

Vai pitäisikö sittenkään?

Linkistä kalenteriin, tai katso kuukauden ajalta lista alla (Maaliskuu).

http://www.cestlagreve.fr/calendrier/


27

Tunneli Eurooppaan ja AKT:n rooli normalisoituu

 

Aamulehdessä äskettäin kirjoitettiin, miten Pekka Sauri toivoo tunnelia Suomenlahden ali Tallinnaan. Juttu jatkuu, että "veteraanijournalisti Kalle Heiskanen keksi hyvän syyn peesata Sauria: siirtämällä vientiä tunneliin voisi ehkä pelastaa Suomen AKT:n mielivallalta".

AKT potkii rivinsä suoriksi ja talloo siinä hoitajat sivussa.

Eilen AKT päätti mennä irtisanomaan luottamusmiehen joka oli hyvin pahoillaan hoitajien puolesta, koska pakkolait ovat ilmeisesti tulossa AKT:n kieltäydyttyä sopimasta. <linkki>

Suomalainen yritysjohtaminen ja työrauha + Case SSAB

Työntekijöiden myötämääräämisellä yhtiön johdossa on Saksassa ja Ruotsissa pitkät perinteet. Norjassakin yli 30 henkilön yrityksissä työntekijät osallistuvat johtamiseen lakisääteisesti ja pienemmissä vapaaehtoisesti.

Yle uutisoi eilen seuraavaa:

Posti ja sen kaverit


Juuri tätä kirjoittaessani eduskunnassa esitellään opposition vaihtoehtobudjetteja. Niiden mukaan keneltäkään ei leikata mitään, tai jos vaikka leikataankin, niin joskus tulevaisuudessa. Työttömyys paranee, kaikki maksavat jotain omien kantokykyjensä mukaan jos siltä tuntuu, kulutus kasvaa eikä verotus nouse. Kaikilla on niin mukavaa, kaikki oikeudet säilyvät ja kaikki saavat lisää fyrkkaa. Siis ainakin jos hallituksen budjettia ei toteuteta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä