MattiTukiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaisten yhdenvertaisuus eri kunnissa

Yhdenvertaisuudesta, välttämättömyydesta ja resursseista

Yhdenvertaisuusperiaate vaatii, että jokainen maassa oleskeleva saa kiireellisen ja välttämättömän hoidon. Tämähän on perustuslaillinen tosiasia.

Perustuslaissa puhutaan myös kunnallisesta itsehallinnosta, ja ainakin vielä se merkitseekin jotain. Jos jokin fiksu kunta haluaa poistaa terveyskeskusmaksut, valtio ei vastusta.

Lainsäädäntömme suosii Jehovan Todistajia – Olemmeko heille velkaa?

Minut on kasvatettu monien muitten suomalaisten tavoin sellaisten arvojen kautta, jossa kaikkia kohdellaan samalla tavalla jokaisessa elämän osa-alueilla. Haluan vaalia miljoonien muitten suomalaisten tavoin oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden arvoja. Olen liian kauan odottanut asioitten muuttuvan, mutta mikään ei yksinkertaisesti muutu. Siksi en voi olla enää hiljaa tästä aiheesta.

Valtion ja kunnan tehtävä

Valtion ja kuntien tärkein tehtävä on ylläpitää hyvän hallinnon periaatteella, avoimuudella ja tasa-arvoisuuta noudattaen kansalaisten oikeutta työhön/ yrittäjyyden ja oman elämän hallintaan sen kautta. Verojärjestelmämme ja sosiaalitoimi on luotu keräämään siihen tarvittavan rahan ja tasoittamaan eriarvoisuutta.

Puukirppu sukeltaa suohon

Rukoilet kuin herhiäinen. Rukoilet kuin persläpi. Eipä sillä mitään.

Ei sillä mitään muutosta. Kunhan rukoilit.

Nää on näitä, kuorot ja ihmettelijät.

Juoskaa kuuseen. Kunhan laulatte ja huudatte.

Minä istun tämän puun juurella. Puun, joka on aina paikalla. Olen kirppu.

Olen puukirppu. Olen suo ja tuoksu.

Odotan Sinua, ihmeellistä yhdenvertaisuutta.

 

 

Agricolan päivänä oman kielen oikeuksista

 

Tuk

 

Oikeus omaan kieleen vaatii vielä työtä

 

Näin Mikael Agricolan eli suomen kielen isän päivänä on hyvä pohtia oikeuttamme omaan kieleen. Minulla oli aamulla mieluisa tehtävä olla Jämsänjokilaakson Kuurot ry:n edustajien mukana viemässä vetoomusta Jämsän kaupungille. Vetoomus koski viittomakielisten oikeutta saada tasa-arvoinen asema muiden kuntalaisten kanssa terveyspalvelujen ajanvarauksessa. Ajanvaraus tekstiviestin avulla mahdollistaisi itsenäisyyden ajanvaraukseen myös kuuroille ja huonokuuloisille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä